Joi
2024-03-28, 10:43 PM
Radio Gloria
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Principală Blog chat Înregistrare Autentificare accrr
Radio
radio

winamp
ascuta in winamp

facebook

Meniu site

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 152

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Principală » 2013 » Decembrie » 2 » 1 Timotei 3:2 Nicolae Moldoveanu-Meditatii
9:46 AM
1 Timotei 3:2 Nicolae Moldoveanu-Meditatii
["Dar trebuie ca episcopul sa fie fara prihana, barbatul unei singure neveste, cumpatat, intelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeti, in stare sa invete pe altii."]

Nici vorba, in Noul Testament, de alte oranduiri si legi cu privire la episcop, decat pe care trebuie sa le traiaca orice copil al lui Dumnezeu. Adica:

["...sa fie fara prihana..."]
Crestinuladevarat este numai cel neprihanit, pentru ca el si-a albit hainele lui duhovnicesti in sangele Mielului si sta necurmat sub adapostul acestui sfant sange. Cu cat mai multva trai in neprihanire cel care face parte din ceata batranilor supraveghetori (episcopi) ai unei adunari. Neprihanit este numai cel care are necurmat viata ascunsa in Cel care este Neprihanirea noastra, adica Domnul Isus (1 Cor. 1:30; Coloseni 3:3).

["...barbatul unei singure neveste..."]
Deci orice episcop si orice crestin, in general, sa fie casatorit si sa fie barbatul unei singure neveste. Nu-i vorba aici numai de poligamie (lucru obisnuit pe vremea aceea), ci si de pacatul curviei. Necasatoria nu este o porunca dumnezeiasca. Ea este o exceptie de la regula si nu oricine poate s-o primeasca. (vezi Matei 19:11). Din exceptie nu se poate face regula. E un pacat impotriva firii. Totusi, cine vrea sa ramana necasatorit de dragul Domnului Isus si al Imparatiei Sale, o poate face. Dumnezeu, mai dinainte, la ales pentru asa ceva si i-a pregatit un har potrivit in vederea acestei stari. Un crestin poate fi casatorit sau necasatorit, dupa cum i s-a dat de sus. Si un episcop, la fel. Nici o lege nou testamentala nu este in privinta aceasta. Sfatul pe care il da Pavel este: "Totusi din pricina curviei, fiecare barbat sa-si aiba nevasta lui si fiecare femeie sa-si aiba barbatul ei." (1 Cor. 7:2).

["...cumpatat..."]
Cumpatarea este fraul trupului si sufletului pe care copilul lui Dumnezeu (faptura cea noua) trebuie sa-l tina clipa de clipa in mana, pentru ca intreaga viata sa mearga drept pe caea cea sfanta a credintei.
Necumpatat-ul nu poate merge drept si cu atat mai mult nu va putea ajuta pe altii sa mearga drept.
Fara fraul cumpatarii, trupul si sufletulcredinciosului, merge cand intr-o parte, cand in alta si nu pot fi sfintite de Dumnezeu. Cu atat mai mult, nu pot fi intrebuintate in lucrarea Evangheliei mantuirii.
Nu numai la mancare se cere cumpatare, ci si la vorba, la preocuparile vietii trecatoare, la judecarea aproapelui si la alte lucruri care tin de trup si de suflet.
Cel cumpatat este multumit totdeauna si pacea nu-I lipseste niciodata din fiinta lui, cum zice inteleptul latin Publius Syrus-, “ Cine sties a traiasca din putin, nu se plange de nimic.”

["...intelept…”]
Intelepciunea este semnul celor care L-au primit pe Domnul Isus ca Intelepciune a lor (1 cor. 1:30). El este adevarata intelkepciune de sus, care este mai sus, care este mai intai curata, apoi pasnica, blanda, usor de induplecat, plina de indurare, si de roduri bune, fara partinire, nefatarnica. (Iacov 3:17). Aceasta intelepciune duce intodeauna la viata de dragoste. Orice intelepciune care nu duce la viata si dragostea, este falsa.

["...vrednic de cinste…”]
Daca e ceva vrednic de cinste in omul cu adevarat credincios, este numai Domnul Isus, care locuieste in inima lui, prin credinta. (Efeseni 3:17) Lui I se cuvine toata lauda si cinstea . Fara Domnul Isus, inima omului nu poate avea nimic in ea vrednic de cinste. Toate calitatiile frumoase din cel credincios I se datoresc Domnului Isus care locuieste in inima lui. Fara El, nimeni nu poate face nimic bun.

["...primitor de oaspeti…”]
Cine n-are inima de primit oaspeti, nu face parte din familia Celui care a deschis larg usa casei Lui, pentru primirea tuturor oamenilor pacatosi, in orice vreme. Si primirea de oaspeti este iarasi un semn ca tu, omule credincios ai intrat in Templul harului lui Dumnezeu si ca inima si casa ta sunt deschise pentru toti nevoiasii lumii, fie pentru nevoi trupesti, fie pentru nevoi duhovnicesti.
“Fiti primitori de oaspeti intre voi, fara cartire”, asa ne indeamna Duhul Sfant (1 Petru 4:9).

["...in stare sa invete pe altii…”]
Nu numai bagajul de cunostiinte pe care ti l-ai strans in cap este o conditie pentru a fi un invatator bun, ci viata pe care o traiesti- mai ales aceasta-este cea mai puternica pilda si cel mai arzator mijloc pentru a da invatatura.
Ca sa fi in stare sa inceti pe altii, trebuie sa stai clipa de clipa in scoala Marelui Invatator care a zis: “Invatati de la Mine.” (Matei 11)si a umbla clipa de clipa calauzit de Duhul Sfant.
Numai Domnul Isus ne poate da adevarata stare pentru a fi invatatorii vietii si ai sfinteniei.
Invatatura care duce la sfintenie este invatatura care duce la implinirea voii Lui Dumnezeu.
Nu vorbele dau invatatura, ci viata pe care o traiesti.
Asa trebuie sa fie nu numai episcopul dar sic el mai neinsemnat madular al trupului lui Hristos.
In Hristos nu este decat un fel de viata pentru toti credinciosii fie pentru cei cu cinci talanti, fie pentru cei cu un singur talent; fie pentru cei care au darul de pastori (batranii adunarii), fie pentru cei pastoriti.
Cine are inima de intales, sa intaleaga.
Vizualizări: 1171 | Adăugat de: marius | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
contact

nu droguri
Spune NU drogurilor!

versetul zilei

un gand

servare radio

filumina

Formularul pentru autentificare

Block title
”Crestintotal”

Căutare

parteneri

Block title

Block title
Top

parteneri

Block title


Copyright MyCorp © 2024
Creatorul de site-uriuCoz